YouTube-tips

Geen ideeën voor YouTube video's? Hier zijn 5 tips!

YouTube is de populairste video search engine, waar mensen miljarden uren content bekijken. Daarnaast wordt er elk uur 500 uren aan video content op YouTube geplaatst. Een hele hoop concurrentie om tegen op te boksen. Hoe kan jij er voor zorgen dat je de aandacht kan trekken van jouw doelgroep? Maak gebruik van verschillende soorten YouTube video's om de content op jouw kanaal gevarieerd te houden voor de kijkers. Hier is zijn 5 types die jij kan inzetten om je kanaal in de kijker te zetten.


1.  Video Tutorials

één van de beste soort video's die te vinden zijn op YouTube. De 'tutorial' video's, beter bekend als de 'How to' video's. Deze helpt kijkers met het oplossen van een probleem of een vraag. Denk maar aan het repareren van kleinigheden zoals het vervangen van een lamp.

Een andere manier om deze soort video's in te zetten is bij hapklare product tutorials. Denk maar aan programma's zoals Word of Excel die veel verschillende functionaliteiten bevatten.

Voorbeeld: How to Spot Cheaters in chess

2. Listicle Videos

Maak een 'top X lijst'. Dit kan over zeer diverse zaken gaan. '5 redenen waarom appelen beter zijn dan peren', '3 redenen om nieuwe ramen te plaatsen' of 'top 10 auto's die goed zijn voor het milieu'. Kijk wat binnen jouw niche valt!

Voorbeeld: Top 10 Marketing fails

3. Product reviews

Geef kijkers een kijkje in de producten die je verkoopt. Open zelf een product en toon wat er allemaal te vinden is in de doos. Waar kunnen ze zich aan verwachten als dit product kopen. Wat is er positief en negatief. Zo informeer je goed de kijkers die dit product al dan niet zouden kopen. 

Voorbeeld: Nothing phone (1) review vs iPhone

4. Educational Videos

Leer kijkers hoe ze zelf iets kunnen doen zonder de hulp van professionals. Dit lijkt tegen jouw eigen zaak te werken, maar geloof me als ik zeg dat je hierdoor het vertrouwen van jouw kijkers en mogelijke klanten kan winnen. 

Voorbeeld: How to fix holes in drywall

5. Video Testimonials

Laat klanten voor jou spreken. Zij zijn de mensen die jouw producten tenslotte gebruikt hebben dus je kan je geen betere voorstanders wensen. Deze klanten zullen voorstanders zijn van jouw producten. Hiervoor heb je enkele opnames nodig van bestaande klanten die een goed woordjes voor jou willen doen voor de camera.

Voorbeeld: Honest Oodie review

Dit zijn maar enkele van de vele mogelijkheden op het YouTube platform. Veel van deze ideeën sluiten nauw aan elkaar samen, ga voor diegene die het best bij jou past. Start vandaag nog met het testen van de content die voor jou past!